18 ADIMDA TEST ÇÖZME BECERİSİ


1. Bir konuyla ilgili soruları çözmeden önce o konuyu iyi öğrenmelisiniz. Soru çözerek de konuyu öğrenip öğrenmediğinizi kontrol etmiş olursunuz.
2. Amaç sınavda başarılı olmak ise sınav niteliğine uygun sorular çözmelisiniz.
3. Soruları kendinize zaman ayırarak çözün. Çünkü gerçek sınav sadece bilginizi değil, bilgi kullanma hızınızı da ölçmektedir.

4. Her sorunun size sınavda sorulabileceğini düşünerek yanıtlamaya çalışın. Çözemedeiğiniz veya yanlış çözdüğünüz sorunun mutlaka doğru çözümünü öğrenin. Öğretmenlerinize takıldığınız her noktada danışın.

5. Soruyu çok fazla okuyarak zihninizi karıştırmayınız.

6. Soruyu çözmenizi sağlayacak soru metninde yer alan önemli kelimelerin altını çiziniz, sorunun tamamını değil.
7. Her gün belirli miktarda soru çözmeye çalışın. Soru çözmek sizde bir alışkanlık haline gelsin.

8. Soru kökünü ve soru paragrafını anlamadan sıkları okumayın.  Öncelikle size verilenleri ve sizden istenenleri iyi belirleyin. Bu sizin cevabı daha kısa süre ve daha doğru şekilde bulmanızı sağlayacaktır.

9. Bütün cevapları okumadan doğru olduğuna inandığınız şıkkı işaretlemeyin. Cevaplar içerisinde çeldirici şıklar olduğunu unutmayın, bazı sorular sizden en doğru cevabı bulmanızı ister.
10. İki cevap birbirine benziyorsa, cevap büyük ihtimalle ikisi de değildir. İki sık birbirinin zıttıysa bunlardan biri doğrudur.

11.  Yanlış olduğuna kesin emin olmadıkça, ilk tahminde bulunduğunuz cevabınızı değiştirmeyiniz.
12. Doğru çözdüğünüzden emin olmadığınız soru ve sorular varda o soruyu hemen değil birkaç tane soru çözdükten sonra bakın.

13. Yanlış çözdüğünüz sorulardan dolayı ümidinizi kaybedip karamsarlığa düşmeyin. Çünkü her yanlış çözdüğünüz soru şayet doğru çözümünü öğrenirseniz sizin için bir kazançtır.

14. Çözemediğiniz soruları düşünerek stres yapmayın. Her öğrencinin çözemeyeceği sorular mutlaka çıkar.

15. Uzun paragraftan oluşan soruları okumadan geçmeyin. Paragraf sorularının en önemli özelliği cevabının paragrafın içinde gizli olmasıdır.


16. Paragraf sorularında önce soru kökünü okursanızi paragrafı daha kolay ve kısa sürede anlarsınız. Bu da soruyu daha çabuk çözmeniz anlamına gelir.

17. Soğru cevaba daha kısa sürede ulaşmak istiyorsanız yanlış olduğuna inandığınız şıkları hemen eleyin. Kalan şıklar üzerinde düşünün.

18. Sayısal sorularda işlemleri mutlaka kaleminizi kullanarak yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder